Bebola Daging Cheese: Resepi Dan Nutrisi


Resipi Bebola Ayam Cheese Yang Rangup Diluar Creamy Di Dalam. Guna
Resipi Bebola Ayam Cheese Yang Rangup Diluar Creamy Di Dalam. Guna from www.keluarga.my

Bebola daging cheese adalah hidangan yang sangat popular di Malaysia. Hidangan ini mempunyai rasa yang sangat sedap dan gurih. Bebola daging ini biasanya dimakan sebagai makanan ringan atau sebagai hidangan utama dalam jamuan makan. Resepi ini sangat mudah untuk diikuti dan sesuai untuk mereka yang baru memasak.

Bahan-bahan:

  • 500g daging lembu cincang
  • 1 biji bawang besar
  • 3 ulas bawang putih
  • 1 batang serai
  • 1 inci halia
  • 1 biji telur
  • 2 sudu besar tepung jagung
  • 1/2 cawan keju parut
  • Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa
  • Minyak masak secukupnya

Cara-cara:

  1. Cincang bawang besar, bawang putih, serai dan halia.
  2. Campurkan daging cincang, bahan-bahan yang telah dicincang, telur, tepung jagung, keju parut, garam dan serbuk lada hitam ke dalam satu bekas.
  3. Uli bahan-bahan tersebut sehingga menjadi satu.
  4. Bentukkan adunan menjadi bebola yang berukuran sama.
  5. Panaskan minyak di dalam kuali.
  6. Gorengkan bebola daging sehingga kuning keemasan.
  7. Lakukan sehingga kesemua bebola daging telah digoreng.
  8. Siap untuk dihidangkan.

Nilai Gizi:

Satu hidangan bebola daging cheese mengandungi kira-kira 250 kalori, 20g protein, 15g lemak dan 5g karbohidrat.

Simpan Resepi Ini dan Nikmati Hidangan Sedap Bebola Daging Cheese!

Terima kasih kerana membaca resepi bebola daging cheese ini. Kami berharap anda akan mencuba resepi ini di rumah dan menikmati hidangan yang sedap ini bersama keluarga dan rakan-rakan anda. Jangan lupa untuk menyimpan resepi ini dan berkongsi dengan orang lain yang mungkin berminat dengan hidangan ini. Selamat memasak!


0 Post a Comment

Posting Komentar